Дигитализујте своју приватну архиву

Дозволите да вредну архивску грађу дигитализацијом сачувамо од заборава и учинимо доступном будућим генерацијама, а ви сачувајте своје вредне успомене и у дигиталном облику.

Историјски архив „31. јануар“ у Врању, по угледу на многе архиве у нашој земљи и свету покренуо је акцију дигитализације архивске грађе која се налази у приватном власништву.

Уколико имате фотографије или стара документа из националне, локалне и породичне историје која желите да трајно сачувате у електронском облику, можете нас посетити сваког радног дана у Историјском архиву „31. јануар“ у Врању (Партизанска 17а) где ћемо вам БЕСПЛАТНО дигитализовати грађу по највишим архивистичким стандардима. Такође, уколико нисте у могућности да нас лично посетите, можете нам се јавити на 017/423-334 локал 20, или на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. како бисмо се договорили око преузимања докумената и фотографија на дигитализовање, након чега ћемо вам их уредно вратити.  

Документа која су била у поседу јавних личности, рукописи необјављених дела, различита одликовања са дипломама, дневничке забелешке итд. само су део грађе која ће у будућности сведочити о вама, нама, нашем граду и држави, традицији, духовности и бурној историји свих нас који живимо на овим просторима.

Очекујемо вас у нашем и вашем Историјском архиву „31. јануар“. Добро дошли.

Инфо

Aдреса: Партизанска 17/a 
Tелефон:017/ 423-334, 017/417-042
E-маил:
 istarhivvr@gmail.com 
Инстаграм:@аrhivvranje

Пријава на мејл листу