Kонтакт

Банери


Сарадња Архива Републике Српске и Архива из Врања ПДФ Штампа Eл. пошта

Поводом Дана Бањалуке и 101. годишњице ослобођења Бањалуке у Првом светском рату, 22. новембра 2019. године у ЈУ Бански двор - Културни центар у Бањалуци представљена је изложба

"Слике из живота под окупацијом, живот и страдање становништва југа Србије у Великом рату"

Изложба је организована у сарадњи Историјског архива "31. јануар" Врање и Архива Републике Српске.

На отварању изложбене поставке присутнима се најпре обратио директор Архива Републике Српске, Бојан Стојнић, а потом и директор врањског Архива, Боривоје Манасијевић. О самој поставци говорила један од аутора, архивски саветник Бранка Јаначковић. Изложбу је отворио градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић.

Овом приликом директори Архива Републике Српске и Историјског архива "31. јануар" из Врања потписали су Протокол о сарадњи два архива. Како је нагласио Боривоје Манасијевић, директор врањског Архива, потписивање протокола и размена искустава са Архивом Републике Српске изузетно је драгоцена и од великог је значаја за Историјски архив у Врању. У име Града Врања, потписивању Протокола о сарадњи и отварању изложбе присуствовао је председник Скупштине Града Врања др Дејан Тричковић.

Овим поводом директор Историјског архива "31. јануар", Боривоје Манасијевић, гостовао је на регионалној Теливизији Врање. Снимак гостовања можете погледати кликом овде.

 


 

Анкета

Оцените сајт Историјског архива
 

Број посета

268893
Овог месеца413

Израда презентације

 
  
Forum