Kонтакт

Банери


Друштвена историја Врања - Представљање књиге ПДФ Штампа Eл. пошта

У сали Дома војске у Врању одржано је књижевно вече на коме је представљена књига „Друштвена историја Врања од краја 19. до краја 20. века", аутора Ристе Симоновића, у издању Историјског архива „31. јануар" из Врања.

Присутне је најпре поздравила директорка Архива, Сузана Петровић, да би им се потом обратио градоначелник Зоран Антић, истичући да смо као врањанци, поносни на своју историју, и да ћемо је чувати од заборава. О књизи и њеном аутору Ристи Симоновићу,  затим су говорили академик проф. др Љубодраг Димић, проф. др Момчило Златановић и др Вукашин Антић.

Представљању књиге присуствовали су и потомци Џона Фротингама и Јелене Лозанић, великих добротвора који су били оснивачи Дома за српску ратну сирочад у Врању, кроз који је, након Првог светског рата, прошло око 600 деце. Градоначелник Врања уручио је потомцима Захвалницу Града Врања, постхумно додељену Џону Фротингаму и Јелени Лозанић.

Након представљања књиге, у малој сали Дома војске је отворена изложба личних предмета и архивских докумената из личне збирке Ристе Симоновића, под називом „Врање у 19. и 20. веку“.

Организујући поменуто књижевно вече и изложбу, Историјски архив „31. јануар“ у Врању прославио је свој јубилеј – 52 године постојања и рада.

Снимак можете погледати овде.

 

 

 


 

 

 

 

Анкета

Оцените сајт Историјског архива
 

Број посета

154168
Овог месеца1108

Израда презентације

 
  
Forum